Igen...a Karácsony itt csak egy szentestéből áll, aztán annyi.

Itt 23-án volt nemzeti ünnep, mivel az Uralkodó szülinapja volt. Az itt sokkal fontosabb mint egy Karácsony. A karácsony sem az ajándékozásról, az ünnep igazi jelentéséről, hanem inkább partyzásról szól, amikor lehet finom tortát venni, és enni, lehet műanyag karácsonyfát díszítgetni, lehet egy este erejéig nem japánnak lenni, és átvenni egy szokást a világ más országaiból. Kb ennyi!

Szóval a feeling itt nagyon hiányzik. Nincs fenyőfa illat, nincs ajándékvételi őrület, legalább is itt nem tűnik fel, mert itt mindig és mindenki vásáról, és állandóan kis szatyrokkal látni rohangálni mindenkit. Lehet ezért! Szóval teljesen más!

De itt ez van és ezt kell szeretni. Meg a sushit, meg a halbőrt, meg a rohadt babot, meg a nyers polipot, meg azt, hogy maszkos emberek jönnek veled szembe mindenhol, és senki sem képes unatkozni, mert abban a pillanatban előkapja a 8 megapixeles 3G-s hazai gyártású hyperphoneját és vagy TV-t néz rajta, vagy játszik, vagy sky mailt ír, és uniformisban járnak a tinédzserek egyenhajjal, egyensállal, és a vonat pontosan van ott mindenhol, és, hogy mindent megköszönnek....100x

Csináltam néhány képet ezekről a "fura" emberekről, akik azért jól érzik magukat itt a bőrükben. Vagy legalább is próbálnak úgy tenni, mint aki igen! ...Én úgy látom!

Nekem ez itt a nyugalom és a biztonság szigete! Hiába laksz egy lyukban és hiába remeg meg a lábad alatt a Föld napjában többször, és nyáron hiába napról- napra váltják egymást a tájfunok, és hiába kell a Cunamitól rettegni. Ezek felett el lehet siklani...Én eltudok!

Egy-két paparazzi fotó RÓLUK:

(Kommentnek talán csak annyi, hogy nagyon rossz fényviszonyok közt, esti órákban készült felvételek, csípőböl tüzelve. A lényeg azért talán átjön így is! )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://japppan.blog.hu/api/trackback/id/tr18844739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrLev 2008.12.28. 08:33:01

Hello mate,

Végre van mit olvasni! Ha most sem írtál volna, meghirdettük volna a citerádat megint!

bbar145qv1 2008.12.29. 09:38:46

Így igaz! Vagy a rozsdabogját!

Végre embereket is fényképeztél, nekem nagyon hiányoztak a képeidről...
Már kezdjük elhinni, hogy japóban vagy!

:)

Ruuk 2008.12.29. 13:40:17

@bbar145qv1: Dehogy vagyok ott....egy haver csinálja a szarabbnál-szarabb képeket, aztán küldi át nekem. De pssszzzt!!!
süti beállítások módosítása