2008.12.17. 05:30
SUSHI BAR
Mivel ma itthon voltunk, így nem sok érdekes dolog történt. Felkeltünk, reggeli, majd megírtam az elmaradt blogbejegyzést, ahogy most is teszem.
Ezzel mindig elmegy 1-2 óra.
Ebédre spagettit ettünk. Nagyon finom volt. Meg azért időközönként be kell iktatni egy kis megszokott ízt is, mert nehogy az legyen, hogy hazamegyek és sovárgok a japán kaja után :-)
Délután skypoltam a családdal, meg chateltem egy-két ismerőssel. Tök jól esik, hogy sokan érdeklődnek, hogy mi is történik velem. Köszönöm mindenkinek!
Jöjjön akkor a sushi bár. 3 éve vártam már, hogy újra beüljek a Kappa Sushi nevezetű helyre es teletömjem a fejem friss, finom sushikkal.
A hely valahogy így néz ki. Leülsz egy asztalhoz, vagy egy hosszú pulthoz és lekapod a számodra éppen kivánatos tányért. Minden tányér 105 Yenbe kerül. Vannak extra dolgok is amik drágábbak, de azoknak másmilyen a tányérjuk. Ha fizetésre kerül a sor csak összeszámolják, hogy hány tányérod volt, azt írja a számlára, és az alapján fizetsz a pénztárnál. Egyszerű.
Ha nem akarsz várni, hogy mikor ér oda a futószalagon az, amit épp kívánsz, akkor használhatod az asztal fölé helyezett érintőképernyős kijelzőt és ott megrendelheted, amit akarsz. Ahhoz képest, hogy először láttuk ezt a megoldást és egy mukkot sem értettünk belőle, elég rutinosan bántunk vele.
Aztán egyszer csak megérkezik egy Shinkansen és hozza a kívánságodat.
Rengeteg féle sushit lehet itt kapni. Imádom!
Jöjjenek a képek:
A szalagon mennek körbe-körbe a tányérok. Azon a fehér csapon keresztül lehet forró vízhez jutni a finom teához. Sushizás közben muszáj inni, mert különben úgy érzed egy idő után, hogy szétdurransz. Legalább is én igen :-)
Ez az érintős cuccos. 3 éve ilyen még nem volt. Hiába, azért fejlődőképes ország ez...:-P
Megjött a Shinkansen- modell a lazackaviáros sushinkkal.
Na ezek a kellékek. Balról jobbra haladva: teafilter, mögötte wasabi (az nem látszik), szójaszósz, evőpálca, gyömbér. Wasabit a szójába kell belekeverni és abba kell a sushit mártogatni. A gyömbért elméletileg minden falat után kellene enni, mert a gyömbér semlegesíti az ízeket, így minden falat sushi magában kiélvezhető...én gyömbér nélkül is megvagyok...ki nem állom! Csak üdítőben jöhet!
Mivel elég hamar száradnak az utazó sushik, ezért párásítják a levegőt, hogy egy kicsivel tudják növelni az "élettartamát".
Íme a kínálat:
Mi ilyeneket ettünk:
Lazacos, hagymás..a lazac alatt egy kis wasabi is van.
Nagyszemű garnélás
Lazac
Sima zöldséges.
Garnélás
Passz
Lazac kaviáros
A személyes kedvencem: majonézes, sült garnélás (garnélatempurás)
Kalmáros
Tonhalas, izés
Sonkás?
A végén persze, egy kis desszert is kell
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
zozipapa 2008.12.18. 12:56:29
légy őszinte, ezekkel jó lehet lakni?
olyan kis adagnak tűnik. ettől függetlenül jól néz ki.
egyébként volt abban valami, ami a kis jegyzetfüzetedben volt leírva ezzel a pár héttel kapcsolatban. :-)
MrLev 2008.12.18. 20:53:52
Fotozzál már le nekem egy elhízott japót!
Ilyen kaja mellett szerintem nem találsz ilyet!
Az autós fotóimmal mi lesz? Akarsz sok levelet kapni?
FSlyka 2008.12.18. 21:04:43
bbar145qv1 2008.12.19. 11:31:07
Mire hazajössz remélem lefogysz :)
És akkor nem kell majd testet edzened!
Mikor lesz az autós blog???
Akik várják:
-Lev
-Én
-gondolom Ricsó és Szoki is... :)
húzzá bele!
zoard001 2009.01.23. 09:32:30
Tetszenek a képek, meg a beszámoló is. Örülök, hogy valaki foglalkozik a témával ezen a szinten. Én japán konyha rajongó vagyok - hobby-munka. Egyelőre csak puhatolódzom, de célom, hogy véleményeket gyüjtsek főleg európában létező japán éttermekről, sushi barokról... gyakorlatilag kibic vagyok ha úgy tetszik. Ja! jól lehet lakni ezekkel a cuccokkal :) Sőt!
Tippeket adok-veszek, vitatkozom, ajánlok, véleményt, információt cserélek a témában. Írjatok minnél többen
Üdv:
Zoard